news_exideprincipali

Exide lansirao novi ekološki prihvatljiv dizajn Premium akumulatora

• Exide Premium akumulatori u novom, crnom, dizajnu s recikliranim komponentama radi daljnjeg smanjenja utjecaja na okoliš 

• godišnje uštede u okolišu od 2.700 tona CO2 i 8 milijuna litara vode 

• Exide Premium Carbon Boost 2.0 omogućuje do 2x brže punjenje od tradicionalnih akumulatora 

Gennevilliers, Francuska – (4. svibnja 2021.) – Exide Technologies (www.exidegroup.com), vodeći dobavljač rješenja za pohranu električne energije, unaprijedio je svoju paletu Exide Premium akumulatora modernim, novim, crnim dizajnom s novim recikliranim komponentama za smanjene utjecaja na okoliš. Promjena dovodi do uštede od 2.700 tona CO2, 8 milijuna litara vode i 1,2 milijuna litara sirove nafte u proizvodnji tvrtke Exide svake godine. 

Uglađeni novi dizajn 

Ovaj dizajn baterije ima sigurnosni poklopac otporan na curenje, s dvostrukom zaštitom od iskrenja, pružajući isti vrhunski nivo sigurnosti koji je Exide uvijek pružao s prethodnim dizajnom. Ovo je dizajn akumulatora za prvu ugradnju, koji Exide koristi za velike europske proizvođače automobila. To također znači da kupci akumulatora dobivaju sigurnost u dizajnu koji je prošao stroge zahtjeve proizvođača automobila. Novi dizajn bit će predstavljen za sve vrhunske konvencionalne baterije tvrtke Exide Technologies u raznim robnim markama proizvoda, uključujući Exide Premium, Centra Futura, Deta Senator3, Sonnak Powerline, Fulmen FormulaXtreme i Tudor High Tech. Upečatljiv dizajn vizualno je privlačan, dok će uporaba recikliranih komponenata imati značajan utjecaj na okoliš. 

Veliko smanjenje utjecaja na okoliš 

”Posvećeni smo smanjenju utjecaja na okoliš u svim segmentima i drago nam je što novi dizajn Exide Premium toliko značajno pridonosi ovim naporima. Godišnje smanjenje CO2 za 2.700 tona veliko je postignuće i radujemo se identificiranju daljnjih ušteda u okolišu u budućnosti”, rekao je Stefan Stübing, predsjednik i izvršni direktor u Exide Technologies. 

Exide Premium sadrži Carbon Boost 2.0, Exide-ovu inovaciju primjene aditiva ugljika na negativnim pločama. To omogućuje do 2 puta brže punjenje od uobičajenih akumulatora. Brže punjenje omogućuje veće prosječno stanje napunjenosti tijekom trajanja akumulatora, smanjujući rizik od kvara i produžujući životni vijek akumulatora. Ovaj, najbolji u klasi, akumulator dizajniran je da izdrži ekstremne temperature, za vozila s velikom potrošnjom elektro-potrošača i intenzivnu gradsku vožnju.

Obavijest o zaštitnom znaku 

Exide, Centra, Deta, Sonnak, Fulmen i Tudor registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Exide Technologies. Ostali zaštitni znaci vlasništvo su njihovih vlasnika. 

O Exide Technologies: 

Exide Technologies, sa sjedištem u blizini Pariza u Francuskoj, vodeći je dobavljač naprednih rješenja za pohranu energije za automobilsko i industrijsko tržište. Dizajnira, proizvodi i stavlja na tržište akumulatore i baterije s postojećim tehnologijama te tehnolgijama nove generacije, koje se koriste u širokom spektru primjena, od automobilske i ‘off-road’ do industrijskih baterija za viličare i industrijske strojeve, stacionarnih baterija, te baterija za primjenu u sustavima željeznica i obrane. Exide Technologies opslužuje svjetska tržišta vrhunskim tehnologijama baterija, znanjem i uslugama s dodanom vrijednosti pod mnogim poznatim brandovima. Kao izvorni proizvođač baterija i akumulatora za tvorničku ugradnju vodećih proizvođača automobila i industrijske opreme, Exide Technologies sudjelovao je u mnogim značajnim revolucionarnim razvojima u pohrani energije koji omogućavaju inovacije na svim tržištima. S dva centra za istraživanje i razvoj, devet proizvodnih pogona i tri pogona za recikliranje u Europi, Exide se zalaže za visokokvalitetni inženjering, proizvodnju i recikliranje te nastavlja napajati svijet najučinkovitijim energetskim rješenjima i pomažući korisnicima da povećaju produktivnost i izvedbu. U fiskalnoj 2020. godini Exide je ostvario promet od 1,4 milijarde EUR. 

Share this post